TCM Gezondheidscentrum Health Centre


Header Section


Main Content

Qi-Gong

Qi Gong is één van de beste Chinese geneeswijzen die zijn oorsprong vindt in het China van enkele duizenden jaren geleden. Wanneer men Qi-Gong beoefent verbetert men het lichamelijk functioneren in de meest ruime zin van het woord. Vrij vertaald betekent Qi-Gong: Oefenen met energie.

Natuurlijke balans
Qi-Gong kenmerkt zich door eenvoud en effectiviteit. Door het dagelijks beoefenen van Qi-Gong worden energieblokkades geleidelijk opgeheven en komt de energie terug in haar natuurlijke balans. De Qi-Gong oefeningen hebben een genezend effect op organen en het immuunsysteem, waardoor men zich gezonder en vitaler gaat voelen.

Verder hebben de oefeningen een rustgevend en stabiliserend effect op lichaam en geest, zodat men beter bestand is tegen allerlei vormen van stress.
   
Qi-Gong kan een heleboel chronische klachten en ziekten verzachten en herstellen, zoals stress, mentale- en fysieke vermoeidheid, reumatische klachten, whiplash en diverse aandoeningen van de interne organen (maag-, long-, lever-, nier- en hartklachten). Door Qi-Gong beoefening kan men ook mentaal veranderen. Men voelt zich innerlijk rustiger, maar actief en alert in het dagelijks leven. Men kan makkelijker spanningen van zich afzetten en zit beter in zijn/haar vel. Qi-Gong verhoogt het concentratievermogen en de creativiteit. Het geeft een helder inzicht in het dagelijks leven.

Qi-Gong kan dus beoefend worden om het lichaam gezond te houden en bij ziekte gezond te maken, al dan niet gecombineerd met andere therapieën.


Side Column