TCM Gezondheidscentrum Health Centre


Header Section


Main Content

Kruiden

Chinese kruidentherapie.

In China is dit een zeer belangrijke vorm van geneeswijze. Duizenden jaren geleden heeft men bewust de invloed van voedingsstoffen op de meridianen-energieën, Yin of Yang, en op de organen bestudeerd.
Van honderden kruiden, mineralen en andere voedingsstoffen is bekend welke invloed ze op welke organen, meridianen, hebben. Men kijkt daarbij naar het effect dat een kruid of combinaties hiervan op het menselijk lichaam heeft. Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn bij bepaalde ziektegevallen. De kruiden kunnen helpen bij vermoeidheid, bloedarmoede, ze zuiveren het bloed, verminderen vocht ophopingen en ontstekingen en reinigen de organen. De organen drijven afvalstoffen af door bijvoorbeeld de ontlasting. Door een juiste balans van het lichaam, Yin en Yang, krijgt men meer energie, worden de organen sterker dit voorkomt ziekten. Het geeft een ontspannen gevoel en verlengt het leven.


 

Kruidenkompressen.

De kruidenkompressen werken heel goed bij bijvoorbeeld een sportblessure, spierpijn of wanneer men gevallen is.
In China maakt men al honderden jaren gebruik van kruidenkompressen, bijvoorbeeld na het oplopen van een blessure bij Kung Fu oefeningen. De kruidenkompressen zorgen voor een goede doorbloeding van de spieren, gewrichten, helpen bij bloeduitstortingen, vetballen, ontstekingen of om verdikkingen los te maken zodat de cliënt zo snel mogelijk kan genezen en snel van pijn verlost is.


Side Column